sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Agilityviikko takana

Tällä viikolla oli agilitytreenit peräti kolmena päivänä. Maanantaina saimme Elisan paikan, kun hän ei päässyt menemään. Oli todella hyvää treeniä Merlinille, varsinkin siinä, että pitää keskittyä omaan menoon ja odottamiseen vaikka vierellä juoskentelee vieraita koiria ja ihmisiä omine käskyineen. Huomasi tunnin aikana, että koko ajan paremmin pystyi keskittymään omaan menoon, eikä pahemmin mennyt muita moikkaamaan, vaikka kentällä oli kolme vierasta koiraa. Ajattelin, ettei ikinä onnistu, kun vieressä menee kultsikka pujottelua ja Merlinin pitää odottaa lähtölupaa hypylle. Ihmeen hyvin se onnistui.

Sitten keskiviikkona oli vuorossa Teron treenit. Siellä harjoiteltiin puomin alastuloa ja jyrkkää u-kääntöä. Myös pujottelua treenattiin ja sitten omaa pätkää sai tehdä jos ehti. "Omassa" pätkässä käytin namipatukkaa:
Lauantaina vedin itse HPSH:n treenitunnin (oma pentuagilityryhmä). Nyt oli jonkin verran vähemmän koiria, vain Wili, Hyrsky ja Merlin. Saatiin pidettyä tosi tehokkaat treenit: 1) puomin alastulo 2) rengas 3) pujottelu ja sitten vielä lyhyt radan pätkä: Wilillä ja Merlinillä hyppy, hyppy ja putki, Hyrskyllä vähän vaikeutettiin eli hyppy kierto hypylle ja loppu kuten meillä. Reija sai myös kerrankin mennä Merlinin kanssa, kun katselin muiden menoa.
Olin todella mielissäni, että ehdittiin nyt treenaamaan näin paljon asioita, koska edellinen kerta kului lähinnä tutustumisessa, koiria kun oli silloin niin paljon. No, ehdittiin me silloinkin menemään pieni radan pätkä, että sain vähän käsitystä, millä tasolla kukin on. Ja kyllä koirille teki hyvää se tutustumisjuttu eli jokainen kiersi koiransa kanssa lenkin muiden paikallaolevien läheltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti