maanantai 29. heinäkuuta 2013

Viikon 30 viikonloppu

Olipa totta tosiaan mahtava viikonloppu!!!!

Siihen mahtui näyttely, koiraranta, Merlinin sisartapaaminen, siihen liittyen yhteiset agilitytreenit Harjavallassa sekä vielä pikainen visiitti Agipitsissä Raumalla. Ja ilma suosi meitä, aurinko paistoi täydellä tehollaan antaen molemmille päiville helteen. Taitaa tulla pitkä kirjoitus, mutta kun on niin paljon kerrottavaa, niin kyllä ne pitää kirjoittaa. Autan kuitenkin arvoisia lukijoitani sen verran, että pistän otsikoiden alle jutut, jos ei jaksa kaikkia lukea :-)

Pori kv näyttely:
Olin erittäin onnellinen, kun olin saanut synttärilahjaksi näyttelyteltan ja -pöydän pyörillä. Ne olivat todella molemmat tarpeen. Sain teltan vielä aivan aitiopaikalle oman kehämme "eteen".
Kehävisiitti oli todella lyhyt ja ytimekäs, kuten tuomariarvostelukin, ihmekös se sitten oli että tuomari oli yli puoli tuntia edessä jo 13 koiran jälkeen, jolloin oli meidän vuoromme. Olin siinä uskossa (näyttelyvihon mukaan) että Merlin oli ainoa uros. Arvatkaapa olinko onnessani, kun saimme ERI:n ja SA:n! Pieni pettymys oli, kun meidän jälkeen sanottiin, että sitten on vuorossa yllättäen vielä toinen uros. Tiesin oikeastaan heti, että siinä meni sitten meidän ROP/VSP mahikset, ei Merlin vielä pärjää valiouroksille. Ei hyvää mahan täydeltä pidä toisaalta heti saada, olihan se mahtava juttu, että saimme ihka ensimmäisen sertimme.

tuomari: Rui Oliveira, Portugali ERI1 SA PU2 serti varaCACIB
"acceptable head, nice shape, good front & quarters, excellent topline"

siis kuten sanoin, lyhyt, mutta ytimekäs :-)
Sisar Velda pärjäsi samalla tavalla kuin Merlin ja Nellakin sai ERIn, joten saimme olla tyytyväisiä näyttelytuloksiin.Sitten olikin vuorossa kultaisennoutajan kehä. Olen tässä keväästä asti saanut aina välillä työn lomassa kouluttaa ihanaa Oskua, joka piakkoin täyttää 8 kk. Olin saanut hullutettua heidät ilmoittamaan Oskun näyttelyyn, kun lupasin esittää sen. Heidät, jotka vielä keväällä sanoivat, etteivät ikinä mene koiranäyttelyyn.
Tuomarina oli Enrique Mate Duran, Espanja. Hän tykkäsi kovasti Oskusta, joka ei aristellut ollenkaan ja esiintyi todella hienosti. Mikäpä siinä oli handlatessa tuollaista noin hyvin käyttäytyvää pentua, joka vielä oli saanut trimmauksenkin näyttelyä varten. Oskusta tuli sitten ROP-pentu ja tuomari sanoi vielä lopuksi, että menkää vielä kunniakierros! Upeata, kaksi onnistumista samana päivänä!!!
(kuva Emilia Vahti)

Yyterin koiraranta
Sitten lähdettiin Merlinin sisarten ja omistajien kanssa vilvoittelemaan Yyterin koirarannalle. Jos porukkaa saa lähtemään tänne "kaukaiseen" Poriin, niin kyllä se on "must" esittää tämä koiraranta, jollaista ei taida muualta Suomesta löytyä. Ja ulkopaikkakuntalaisen olisi aivan mahdoton löytää, kun tuntomerkkinä on vain, että tien vieressä on helteellä paljon autoja, mutta rantaa ei näy eikä mitään kylttiäkään. Vaikkei Merlin tästä jutusta oikein tykkääkään, niin siellä oli todella kivaa! Ja vesi lämmintä, mutta viilensi sopivasti (taisi olla päivällä +30°...)


Illanvietto / Merlinin sisartapaaminen

Poriin oli tullut tapaamiseen Jyväskylästä Velda (mukana suloinen kavaljeeri Seena) ja Hämeenlinnasta Nella (mukana heidän pikkuinen kaikki valloittava pentunsa Iiris). Iltaa vietimme meillä, oli mukava istuskella terassilla koirien kisatessa nurmikolla. Pääsin näyttämään heille joitain Merlinin juttuja esim. keilausta ja viehejuoksua. Merliniä kyllä kiinnosti niin paljon Velda, että piti alkaa toppuuttelemaan sitä liikaa innokkuutta. Mutta kun otin viehevarren käteeni, unohtui naiset. Muut koirat katsoivat ihmeissään, että mitä ihmettä tuo Merlin juoksee aivan intoa piukassa tuollaisen valkoisen perässä. Muuten Merlin oli polleata poikaa, häntä niin pystyssä koko ajan, no tietysti, olihan hän ainoa uros laumassa :-)
Oli todella mukava ilta ja aika kului todella nopeasti.
(kuva Kirsi Putkinen)


Su agilitytreenit
Olin varannut meille kotiseuran kentän yhteisiä treenejä varten. Rakensimme minun suunnitelmani mukaisen radan. Reija sai "korkata" sen Merlinin kanssa. Kotona olen seurannut mielenkiinnolla Merlinin pujottelun oppimista ja on tullut mieleen sellainen että usein lapsella huomaa tilanteen kun tulee iso ahaa-elämys kun tavaamisessa yhtäkkiä tajuaa että siinähän on oikeasti sanoja ja sitten alkaa lukeminen tavaamisen sijaan. Nyt näen Merlinissä tällaisen hoksaamisjutun: se ei enää tavaa pujottelua vaan se alkaa lukemaan sitä. Ehkäpä se ei mene niin itsenäisesti niitä kun oli tarkoitus, mutta kyllä siitä hyvä tulee. Oli mahtava juttu, kun Merlin meni sunnuntaina ekaa kertaa aivan oikein 12 kpl pujottelua ja vauhtiakin siinä oli. Meillä on siis mukava yllätys agilitykouluttajallemme, kun syksyn treenit alkavat 8.8.

Sitten Eijalla oli vielä toinen ratapiirros, jonka rakensimme kentälle. Minä menin sen ensin Merlinin kanssa. Vaikka putkeen menosta olisi tullut vitonen niin olin enemmän kuin tyytyväinen, miten Merlin meni. Kun vain saisin itselleni vauhtia enemmän...


2,5 tuntia jaksoimme helteessä juosta, oli todella tehotreenit ja sitten lähdimme vielä pikavisiitille Agipitsiin Raumalle. Saatoimme samalla Kirsin ja Sarin katsomaan sinne Iiriksen veljeä Rexiä (Petteri Kermisen pentu). Ehdimme nopeasti moikata tuttuja ja sitten lähdimme kotia koti, väsyneinä mutta onnellisina hienosta viikonlopusta.

2 kommenttia:

  1. ONNEA vielä kerran näyttelykehän onnistumisesta! Tuosta on hyvä jatkaa! Keppien meno näyttää myös todella hienolta, että pian pääsette varmasti myös kisaradoille. Hienoa! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia, onnea teillekin sertistä agilityssä! Kyllä me viikonlopulla puhuimme, että varmaan sitten ensi vuonna kisataan Agirodussa kisaavina koirakoina, ei enää mölleinä.

    VastaaPoista