maanantai 10. maaliskuuta 2014

2.3. - 8.3. Nuca tyttönen, näyttelykurssi


2.3. Merlin tutustuu Nucaan
Ajattelimme Noran kanssa, että kannattaa varmaan tutustuttaa koirat ennen näyttelymatkaa ja niinpä vihdoin saimme aikataulut sovitettua treffeille sunnuntaina. Merlin oli ensin epäileväinen ja murahti pariin kertaan, Nuca taas olisi halunnut heti alkaa leikkimään. Lähdimme pienelle lenkille, jolloin Merlin pääsi samalla vähän haistelemaan. Siinä lenkillä heistä tuli hyvät kaverit J
Lenkin jälkeen menimme Hosiossaaren kentälle, jossa päästimme koirat vapaina kisaamaan. Siellä ei ollut muita, joten koirat saivat temmeltää rauhassa keskenään. Oli hieno katsella, kun Merlin oli oikein elementissään eli juoksemassa ja kuinka hienosti koirat olivat keskenään. Yritän saada jossain vaiheessa videonkin tänne nuorien temmellyksestä :) 

4.3. TVA:n agilityn alkeiskurssi
Treeniryhmään tuli Lelun sijaisena briardi Lotta. Ressukka Lelu jäi kotiin parantumaan leikkauksesta. Lotta meni ensikertalaisena tosi hienosti. Koko porukka oppii hienosti ja tulee hyvin toimeen keskenään. Näin voimme treenata yksittäisiä esteitä samaan aikaan, jolloin tunnista saadaan paljon tehokkaampi. Tänään vuorossa uutena asiana oli puomin alastulon kontaktin opettelua. Nopeasti aika kuluu, tätä kurssia on jäljellä enää kaksi kertaa. Sen jälkeen olen lupautunut vetämään tähän jatkon ja sitten on ajatukset vielä auki, mitä sen jälkeen.

6.3. näyttelykurssi
Osallistuin koirakoulu Välkyn kurssille, jotta saisin apuja Merlinin arkuuteen ennen näyttelymatkaa. Siellä oli myös collie ja japanese chin. Merlin sai taas kokemusta eri ihmisistä ja oikeastaan oli hieno juttu, että collien omistajalla oli kirkkaankeltainen takki ja musta pipo päässä, koska häntä Merlin eniten arkaili. Arkailua oli kyllä enemmän tai vähemmän kaikkien kanssa. Oli tosi hyvä harjoitus: kun sanoi koske, niin koski toisen käteen ja minä sitten palkkasin. Saimme Merlinin koskemaan muutaman kerran keltatakkisen miehenkin käteen. Sitten tuli vielä kouluttajan mies käymään, jonka kättä Merlin sai koskea, häntä se ei aristanut pahemmin.
Kouluttaja sanoi myös, että olisi hyvä saada seisomiseen vähän iloisuutta. Tämä ollaan itsekin havaittu. Merlin pitää sitä niin vakavana asiana, ettei missään nimessä voi häntää heiluttaa.
Me olimme siellä jo ”konkareita” kun toiset olivat vasta näyttelyuran alussa. Minä tunnetusti hölösuuna myös yritän antaa pikkasen vinkkiä, varsinkin kun edellä mainittu mies sanoi, että kaikki neuvo otetaan mieluusti vastaan. Täytyy vaan aina muistaa, että Sari on se kouluttaja, en minä…
Lähdin kurssilta tyytyväisenä, oli onnistunut eka kerta. Toisella kerralla eivät ihmiset enää ole vieraita, jonka vuoksi eka kerta on antoisin. Mielenkiintoista katsoa ensi torstaina, aristaako Merlin enää lainkaan, ainakaan kouluttajaa.


8.3. Nuca
Käytiin moikkaamassa Nucaa heidän agitreenien jälkeen. Hyvin tunsivat jo toisensa ja kisailu alkoi heti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti