torstai 12. kesäkuuta 2014

Paljon on taas tapahtunut

Taas on päivitystä kerrakseen, siispä pitää oikein otsikoida viime tapahtumat, jos vaikka joku haluaa skipata jonkin kohdan :)

3.6. Viralliset agilitykisat Raumalla

Olihan tänne iltakisoihin lähdettävä, kun satuin bongaamaan facebookista että oli viimeinen ilmoittautumispäivä. Ajattelin, että menköön syteen tai saveen, kokemusta me sieltä saadaan. Reija ei jaksanut lähteä mukaan, mutta minulla kävi hyvä tuuri, kun sain kaverin Maikin lähtemään mukaan tutustumaan Rauman kisoihin. Oli mukava että oli juttuseuraa, koiran pitäjä rataantutustumisten ajan ja mikä parasta, videokuvaaja J Siispä kiitokset Maikille!

Ensimmäinen rata oli aivan mukavan oloinen agilityrata. Lähdin kuitenkin alun väärältä puolelta, jolloin oikein vedin Merlinin väärään esteeseen, putkeen. Sen jälkeen Merlin paineistui sen verran, ettei oikein mikään onnistunut – no maaliin me silti päästiin. Ajattelin, että nyt tuleekin sitten kaksi hylkyä kotiin viemiseksi, kun tuomari Reetta Mäkelä (jee, oma kouluttaja!) oli tehnyt hyppyradasta oikein vauhtiradan. Olin varma hylystä, en millään voi ehtiä. Ehdin kuin ehdinkin, mutten varmistanut kepeille menoa ja siitä tuli harmilloinen vitonen, joka jäikin ainoaksi virheeksi ja aliaikaakin oli yli 10 s…olipa lähellä eka hyppynolla!
Tuloksella tultiin kolmansiksi, palkintona lahjakortti yhteen viralliseen kisaan ja karkkia. Merlin vähän kummasteli, että missä hänen herkkunsa on, piti äkkiä laukusta tempaista namia.
Oli kaiken kaikkiaan kiva reissu!
Tässä hyppyradan video:

8.6. Rotu-Race, Hyvinkää

Päätettiin mieheni kanssa mennä katsastamaan Aulangon lomakylä tänä viikonloppuna, niin ei tarvinnut sitten molempiin suuntiin ajaa samana päivänä ja saatiin pikku lomareissu samalla. Olemmehan menossa sinne Agirodun viikonloppuna ja suosittelin paikkaa myös Merlinin siskon omistajalle. Valitettavasti ilmat eivät oikein suosineet lauantaina kun satoi sitten melkoisesti vettä ja välillä ukkosti. Kun pääsimme lomakylään, tuli heti pikkuinen ongelma, kun ei voinutkaan maksaa pankkikortilla. Saimme kuitenkin kasaan sen verran käteistä, ettei tarvinnut heti lähteä muualle maksamaan. 
Kun pääsimme mökin pihaan, katsoimme että apua mihin me oikein olemme tulleet – nurmikkoa / heiniä oli ajettu juuri sen verran että siihen auton sai – piti sitten vaan varoa nokkosia. Mökki oli ulkoa sen näköinen, että uskaltaako sinne edes mennä sisälle, kun oli niin huonon näköinen ainakin terassikohta. Mutta yllätykseksi mökki olikin sisältä ihan ok – vanha kylläkin, mutta wc ja suihku olivat ihan modernit, kuten keittiönurkkauskin. Varustus oli melko niukka mutta riittävä: kahvin- ja vedenkeitin ja mikro ja aterimet neljälle.
Näkymät järvelle olisivat olleet upeat, mutta sinne asti ei nähnyt johtuen isosta pusikosta ja puista edessä.
Koska siellä ei saanut mitään ruokaa, kävimme hakemassa läheltä pizzat. Oli meillä ruokaakin mukana, mutta pizza kuulosti niin hyvältä ja Merlinkin tykkäsi.
Kun sade vihdoin päättyi ja jopa aurinkokin näyttäytyi, menimme kävelylle ja Merlin kävi vähän kahlailemassa järvessä :)
Seuraavana päivänä menimme Hyvinkäälle Rotu-Raceen. Jännitin kovasti, että miten Merlin menee, kun tämä oli sen eka juoksukisa. Oli mahtavaa, että päästiin joukkueeseen (upea nimi KiitoKoohot!) ja paikalla näkyikin sitten tuttuja ja uusia kooikkerituttavuuksia. Ilma oli hieno ja aurinkoinen. Meidän lähtömme oli melko lopussa, joukkueita oli 47 ja meillä lähtö oli 44. Siellä oli myös toinen kooikkerijoukkue, joten koohottimia siellä oli ihan mukava määrä ja oli ainakin yksi turistinakin katsomassa...
Sitten kisa olikin hujauksessa ohi. Kävimme ottamassa vielä ryhmäkuvia ja sitten odottelemaan tuloksia. Ei minulla ollut mitään käsitystä, että meillä olisi jotain palkintomahdollisuuksia, kun siellä nyt oli mielestäni nopeitakin koirarotuja. Meidän kaikkien yllätykseksi olimme sijalla 5. häviten kolmansille vain 0,02 s!!! Vitsailtiin siinä Japin kanssa, että jos olisi ottanut pois Merlinin valjaat, se olisi voinut vähentää tuon eron :) Aivan mahtava saavutus ja Merlin oli niinkin nopea, että oli jaetulla 19. sijalla peräti 188 koirasta! On minulla vaan nopea koira :) Tällaiset joukkuekisat ovat aina niin kivoja!!! Siis ehdottomasti ensi vuonna uudelleen!
Merlinin juoksuvideo:


11.6. Match show Harjavalta

Bongasin kaupassa käydessäni, että tällainen järjestetään, tietysti piti mennä Merlinin (ja Reijan) kanssa treenaamaan Pori kv näyttelyä varten eli ilmoitin isoihin aikuisiin. Siellä oli tuttujakin Ninni ja Anna-Kaisa Sissin kanssa ja Riikka Oskun kanssa.
Tavoitteena oli vain se, että Merlin on kunnolla kopeloinnin aikana ja se meni oikeastaan ihan hyvin, vaikka pikkasen minuun nojasi. Saimme sinisen nauhan, kultsikka veti tällä kertaa punaisen. Sinisten kehässä olin todella mielissäni kun meidän numeromme sanottiin pääsevän jatkoon, jee! Ja niin siinä kävi että kaksi palkittiin ennen meitä ja me oltiin siis toisia. Olipas lähellä jo iso kehä :) Ja taas oli hienot palkinnot mm. hyllyyn uusi pokaali ja ruusuke:

Nyt sitten onkin vähän rauhallisempaa, kun vetämäni alkeisjatkokin saatiin viime perjantaina päätökseen. Tiistaisin on Reetta Mäkelän vetämät treenit Harjavallassa, sitten tulee 29.6.  Pori KV ja sen jälkeen tulossa 5.-6.7. Agirotu. Ja mikä parasta...juhannuksen jälkeen alkaa kolmen viikon kesäloma!!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti