maanantai 23. marraskuuta 2015

21.11. - 22.11. JKL KV Nano 2 x ROP !!!

21.11.2015 tuomari Gunter Wonisch, Austria

Lähdimme Reijan ja junnujen kanssa ajelemaan la aamuna lumettomasta Ulvilasta. Onneksi ei tarvinnut lähteä kovin aikaisin pimeän aikaan vaan lähtö oli kahdeksan aikoihin. Jo ennen Tamperetta alkoi näkymään valkoista maassa ja mitä pitemmälle ajettiin, sitä enemmän lunta oli. Orituvalla pysähdyttiin mutta turhaan, koska siellä oli sähkökatko.

Kuten jo ennalta tiedettiinkin, siellä oli aika vaikea löytää parkkipaikka mutta kyllä se sitten löytyi. Räpäskää satoi oikeastaan koko viikonlopun ajan Jyväskylässä.

Kooikkerikaveri Susanna oli vastassa katsomassa paperit ja tarkisti vielä Nanolta ja Napilta sirutkin - hyvää treeniä :)

Kasvattaja-Eija jo olikin paikalla Sofin kanssa. Kehä oli ihan kivalla paikalla, vessa oli melkein vieressä, koirien vessa tosin oli kauempana ja se aiheutti välillä kiirettä. Pian tulivat muutkin kooikkeriomistajat mm. Lenni-veli saapui Pirjon ja hänen tyttärensä kanssa. Se oli oikein nätti poika ja oikein kivan luonteinen, tulivat ihan hyvin juttuun Nanon kanssa :)

Pääsimme kivasti treenaamaan viereiseen kehään, koska siellä oli jo kehät loppu. Oli kiva päästä vähän juoksemaan ennen kehää ettei olla niin jäykkiä.

Arvioimme kehän olevan n. klo 13, mutta tuomari oli harvinaisen perusteellinen, joten kehä alkoikin vasta puoli neljän aikoihin - oli siis aikamoinen odottelu :(

Kehät
Ensimmäisenä - taas - oli Nano tällä kertaa Lennin kanssa. Nostin sen pöydälle ja tuomari tokaisi nice girl johon minä naurahdin että boy :) tuomari vähän hämmentyi ja sanoi  tired johon tietysti sanoi että of course you are... Ehkä tämän takia hän unohti vallan juoksuttaa Nanoa, me vain menimme seisomaan. Kaikki muut sitten juoksivat edestakaisin ja ympyrän. Mutta ei tuo näyttänyt haittaavan, kun Nano sai ERI:n ja voitti junnujen kilpailuluokan Lennin saadessa EH:n. Me siis saamme toisen sertimme, ilahduin :)
Uroksissa oli kaksi valiourosta, Kossi ja Viljo. Tällä kertaa tuomari rokotti todennäköisesti Kossin koosta ERI ei SA:ta (?) joten Viljo sai ERI ja SA. Ja niin oli paras uros kehä ja juoksun jälkeen tuomari näytti meille ykköstä!!! Nano oli paras uros!

Narttukehän aloittivat Sofi ja Nappi. Molemmat esiintyivät hyvin ja molemmat saivat ERI:n. Jännitin ihan hirveästi miten käy, kyllähän äiti aina haluaa tyttärelleen parasta - ja - Nappi voitti Sofin ja se tiesi ekaa sertiä mummun mussukalle!!! Vuorossa oli kaksi AVO-luokan narttua, jotka molemmat saivat EH ja sitten tuli vet Wiia, joka sai myös ERI ja SA ja pääsi paras narttu-kehään Napin kanssa. Nappi voitti!!! Eli sellaista tapahtui jota emme edes olleet unelmoineet, että ROP-kehässä olimme me vastakkain! Ja niin siinä sitten kävi että Nano voitti Napin eli oli ROP ja Nappi VSP, aivan mahtavaa!!!


Ja heti oli kasvattajakehä, jossa Eijasta tuli ROP-kasvattaja :) hienoa!Nanon arvostelu:
"Nice young boy, correct size & proportions, correct forechest & chest for age, nice topline, well angulated, nice ear rings, correct tailset & carriage, nice temperament"
ERI SA JUK1 PU1 ROP SERT

Yritimme hakea pokaalit, mutta paikka oli jo suljettu, saimme ne sitten su-aamulla.

Perjantaina Susanna oli laittanut faceen kuvan BIS-kehien matoista, johon en voinut olla kommentoimatta, että oi kun noita pääsisi kokeilemaan ja niin siinä kävi, että pääsin kokeilemaan niitä peräti kaksi kertaa lauantaina :)

Olin kyllä aivan pyörällä päästäni! huh, Nano ROP jo toisen kerran 11 kk ikäisenä! Kultapojuni <3

Eija ja Sofi tuli kyydissämme, saimme häneltä majapaikan yöksi. Piti siellä totta kai avata kuohari voittojen kunniaksi :)


Olimme jo kovin nälkäisiä, joten oli aivan mahtavaa, että siellä oli odottamassa hyvää ruokaa, nam!
Ja kiitokset täälläkin Eijan majoituksesta ja makoisasta kestityksestä :)

22.11.2015 tuomari Rui Oliveira, Portugal

Aamulla sai auton päältä harjata varmaan 5 cm lunta - kiitti Eija :)

Olimme ensimmäisiä kooikkeri-ihmisiä kehän reunalla eikä kehä ollut vielä alkanut. Ihan kiva kuitenkin että oltiin ajoissa, varsinkin kun huomasin, että olin unohtanut koirien namit eli siansydänpalaset Eijan jääkaappiin. Äkkiä siis ostamaan namia ja sieltä löytyikin ihan kivasti tarjouksia ja ostin siinä samalla Merlinille kivan lelun.

Nyt ei päästy viereiseen kehään harjoittelemaan, joten yritin vähän juosta käytävällä ettei olisi jäykkyyttä.
Pian kehän laidalle tuli Junnu perheensä kanssa. Tänään Justiina ei päässyt, joten kuskiksi oli lähtenyt isä. Kiva nähdä häntäkin ja pikkuveljeä :) Ja Junnu on niin mukavanluonteinen koira, heti moikkaamassa :)

Ja sitten alkoi kehä, heti kun saivat korjattua pöydän.
Kehään siis Nano ja Junnu. Molemmat olivat varsin mallikkaasti ja niin siinä kävi, että Nano voitti tällä kertaa Junnun ja se tarkoitti sitä, että me saimme kolmannen sertin! Nano ERI SA ja Junnu ERI.

Seuraavaksi kehään meni Kossi ja se sai nyt hienosti ERI ja SA. Veteraani Fero sai ERI:n muttei SA:ta eli paras uros -kehässä olikin vain Nano ja Kossi. Ja... Nanosta tuli paras uros, jeee!Narttukehän aloittivat Sofi ja Nappi. Tällä kertaa Sofi voitti ja sai ERI ja SA ja Nappi sai ERI. Myös Wiia sai ERI ja SA eli he olivat keskenään paras narttu-kehässä. Sofi voitti! 

Ja niin tuli ROP-kehä ja tällä kerralla siellä oli Nano ja Sofi. Tuomari valitsi Nanon ROP-koiraksi, jeee!!! Siis älyttömän mahtavaa, upeeta! Meidän pikkuinen oli viikonlopulla  2 x ROP!!!


Vielä oli kasvattajakehä. Tuomari vain katsoi riviämme ja sitten sanottiin että KP ja ROP-kasvattaja :) eli olisin tänäänkin päässyt kahteen kertaan kokeilemaan BIS-kehän mattoja, mutta tällä kertaa jätettiin väliin ja lähdettiin väsyneinä mutta onnellisina ajamaan kotia kohti.


Nanon arvostelu / Rui Oliveira:
"well balanced head, excellent front, nice quarters, good topline, good shoulders, good length of upper arm, good movement, would prefer a little shorter loin" 
ERI SA JUK1 PU1 ROP SERT

lisää kuvia näyttelyistä löytyy:

http://merjamaki.kuvat.fi/kuvat/21-22.11+JKL+KV/

salasana: Nano1Ei kommentteja:

Lähetä kommentti