maanantai 18. huhtikuuta 2016

Tallinnan Voittaja 2016 17.4.2016

Matkaan lähdettiin kokoonpanolla: Reija & Nappi, Nora & Hertta ja minä & Nano.
Lauantai-aamulla oli niin hieno auringonpaiste, mutta kuulemma lupasi sitten jo vesisadetta sekä illalla että koko sunnuntain.

Matka meni oikein hyvin ihan, koirat olivat oikein mallikkaita matkustajia kaikki. Hotelli Dzingeliin olinkin jo aiemmin laittanut viestiä, että jos saisimme huoneet lähekkäin. Nyt siellä sanottiin, että kelpaisiko meille 3 hengen huone 2 hengen sijaan, jolloin he voisivat antaa vastakkaiset huoneet. No sopihan se oikein hyvin, kun samaan hintaan saimme :) Ja itse asiassa olikin ihan hauska juttu, koska Nano & Nappi valtasivat sen yhden sängyn ja nukkuivat siinä lähes koko yön yhdessä :)

Sisäänkirjautumisen jälkeen kävimme ensin syömässä - mmm. oli hyvää ruokaa ja sitten jälkkäriksi uunibanaania ja jäätelöä :)

Sitten kävimme pidemmän koiranlenkin. Nano pölyyntyi niin pahasti, että piti pestä vielä illalla sen jalat. Eli silloin vielä ei satanut. Illalla kyllä vähän satoi ja sitten vähän sateli sunnuntainakin, mutta ei niin, että se olisi mitenkään meitä tai koiria kastellut - huh mikä helpotus!!!

Olin ollut mahataudissa jo tiistaista lähtien ja jännäsin, että miten tässä käy. Pesin todella tarkkaan koko ajan käsiäni etten vaan tartuttaisi ketään. Lauantaina vielä oli maha sekaisin ja mahaan sattui koko ajan, mutta selvisin Immodiumin avulla. Onneksi se tauti helpotti niin, että sunnuntaina ei enää mahaa sattunut lähes lainkaan.

Su aamulla olimme sopineet treffit Mikan ja Lumon ( Chriskooi's Frodo) kanssa, pääsimme aamulenkillä tutustumaan ennen näyttelyä. Lumo olikin varsin lumoava urosjunnu :) ja se ja Nano tulivat oikein hyvin juttuun vähän ajan kuluttua. Urosjunnuja oli näyttelyssä nämä kaksi.

Sitten lyhyt matka Saku-hallille ja siellä alkoi fieldspanielien kehä jo klo 10 (Hertta). Meitä ennen oli 16 koiraa. Kehän luona olikin jo Pelkosen Kaisa miehensä ja Hilaryn kanssa. Oli niin kiva tavata heitä pitkästä aikaa. Laitoimme häkin heidän viereensä.

Pian sitten tulikin kehä ja Lumo meni ensin. Sai ERI ja SA. Ja sitten me, saimme myös ERI ja SA. Mufi sai vain ERI ei SA:ta. Sitten viimeisenä uroksena oli veteraani Rasmus, joka sai myös ERI ja SA. Sitten tuli paras uros -kehä. Nopeasti meidät laitettiin ensimmäiseksi ravaamaan ja niin menimme yhdessä kierroksen. Usein kätellään ensin voittaja ja ehdinkin harmitella jo vähän kun ensin käteltiin Lumo ja sitten Rasmus niin luulin että ollaan kolmansia mutta sitten meidät ohjattiin oikeille paikoille ja Nano oli paras uros JEEE!!!

Sitten tuli Napin vuoro. Se oli pöydällä NIIN hienosti, vaikka tuomari tutki pöydällä kaikki todella tarkkaan, turkin laadun ja kaikki kohdat kropasta. Mahtavaa! Ja näki, että kehäsihteerikin luuli että tuli myös SA mutta tuli sitten vain ERI, höh :( Ja syy oli todennäköisesti sama kuin Mufilla ja Hilaryllä eli että oli liian pieni/kapea alaleuka.

Parhaaksi nartuksi tuli Täpi, Nanon isoäiti ja Merlinin äiti. Sitten oli ROP-kehä. Nanoa kyllä haittasi Täpin juoksu, mutta onneksi sain sen menemään sen verran hyvin, että Nanosta tuli ROP, ihan mahtavaa!!!! Taas ROP - eli upea ROP-putki jatkuu :)

Näin Nanosta tuli Viron juniorimuotovalio EE JMVA, Tallinnan juniorivoittaja -16 TLNJW-16 ja Tallinnan voittaja -16 TLNW-16 eli kolme titteliä niiden kahden edellisen LT JMVA ja LTJV-16 lisäksi :)

Nanon arvostelu / tuomari Paul Stanton, Ruotsi:
"strong, well balanced dog. Exc scull, eyes and ears. Muzzle needs to develop a little. Strong neck and topline. G bone, front legs and feet. Exc ribcase, strong loin. G harmony on angulations. Exc coat quality, super muscles. Sound mover. Exc temperament"

isoäiti Manusia's Christa "Täpi" VSP ja Nano ROP

täytyihän sitä käydä ostamassa pokaali ja hieno ruusuke pojalle muistoksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti