maanantai 6. elokuuta 2018

Sawo show 3.-5.8. / meidän pieni lomamme


Henkilön Merja Mäki kuva.

Olin varannut meille Koivuranta nimisen mökin Hankasalmelta to-su, kun ajattelimme että pidetään samalla mukava lomanpoikanen yhdessä. Mökki oli kaikilla mukavuuksilla ja siinä oli oma hiekkapohjainen ranta. Siitä oli reilun tunnin ajomatka Kuopioon, mutta lähempää en niin kivaa mökkiä omalla rannalla löytänyt ja se oli vielä sopivasti vain 400 m etäisyydellä "isolta tieltä".

Lähdimme ajelemaan asuntoautolla torstaina aamupäivällä.
MATKA ALKAKOON!

Perillä olimme klo 14 aikoihin. Oli todella helteinen ilma (onneksi mökissä oli ilmalämpöpumppu) ja päätinkin mennä siinä aika nopeasti kokeilemaan, josko saisin Merlinin uimaan kanssani. Se ei ole oikein syttynyt uimaan vaikka mielellään kyllä kahlailee vedessä. Annoin laiturissa Nanon hihnan Japille, että pitää sitä kiinni sen aikaa. Nano ei ole ikinä tykännyt kastumisesta eikä ole omalla mökillä pahemmin vedessä kahlaillutkaan kuten Merlin.
Ja siinä samalla kun yllytin Merliniä uimaan, hyppäsi Nano veteen ja minä että VOI EI huomenna on näyttely, miten karvan nyt saa hyvin ja sitten heti toisena ajatuksena että mitä sitten, ei tämä niin vakavaa saa olla. Jos karvan takia nyt menee huonosti näyttely niin siitä vaan. No kyllähän minä sen turkin sitten föönasin ja Nano sai harmikseen ylleen satiiniloimen vähäksi aikaa. Ja hyvinhän se turkki sitten siinä luontui.

Henkilön Merja Mäki kuva.
Henkilön Merja Mäki kuva.
Henkilön Merja Mäki kuva.

Aamupäivällä perjantaina lähdimme Kuopioon KR näyttelyyn. Se oli järjestetty raviradalla. Oli aika hassua, että siellä kehät olivat kaviouralla kun taas Porissa kehän ja teltat ovat kaviouran sisäpuolella.

Perjantain tuomarina oli italialainenDe Giuliani Claudio, kooikkereita sinne oli ilmoitettu 5 urosta, mutta Preety ei tullut.
Nano oli tällä kertaa ROP, mahtavaa!
Nanon arvostelu:
"Excellent type and size, elegant. Elegant head for expression and proportions. Wellset ears, excellent body proportions enough firm topline in movement. Excellent chest and tail. Excellent movement. Right coat"
Ryhmäkehään ei olisi kannattanut jäädä, kastuin aivan likomäräksi siinä odotellessa. Ja Nano ainoana valkoraajaisena oli ihan kurassa jaloista, eipä siinä paljon mahiksia ollut. Kun lähdimme sitten ajelemaan mökkiä kohti, satoi kaatamalla varmaann lähes 50 km.

Onneksi kun lähestyimme mökkiä ilma parani, sade loppui ja mökillä välillä pilkahteli jopa aurinko. Onneksi mökissä oli kuivauskaappiu, jossa sain vaatteet ja repun kuivatettua.

Illalla saunottiin ja uitiin koirien kanssa :) Oli oikein kivaa!

Lauantaiaamulla oli vuorossa Nord-näyttely, tuomarina ruotsalainen Svante Frisk. Kooikkereita oli kehässä 6: 5 urosta ja 1 narttu. Tuomari ihastui kovasti 13v silti komeaan Shantiin, joka onkin vielä yleensä usein voittanut. Onnea heille!
Nano oli PU2 saaden vara Nord sertin. Sellaista ei vielä ollutkaan Nanolla :)
Nanon arvostelu:
"Kraftful hane. bra silhuett, typisk huvud. fint uttryckt, fina öron, saxbett, harmonisk överlinje. bra vinklar. fin kropp. ganska stabila rörelser, vägvinnande från sidan, håller huvud och svans bra. trevlig temperament. bra päls"

Illalla saunan jälkeen grillattiin makkaraa, pojatkin saivat maistiaisia :)

Sunnuntaiaamuna siivosimme mökin, niin pääsimme sitten lähtemään suoraan näyttelystä kotiin päin. Tänään tuli myös Eija Sofin kanssa. Kooikkereita oli ilmoitettu 9 ja koska Preety ei tullut, niitä oli 8. Tuomarina oli Rui Oliveira.
Nano oli paras uros ja paras narttu oli kaunis Alma, joka oli ROP, onnea heille! Olin kovin tyytyväinen VSP sijoituksesta :) Annoin Haadekselle cacib-ruusukkeen, koska se tulee cacibin saamaan, Nano kun on jo C.I.B :)

Nanon arvostelu:
"Well balanced head, good topline, good front and quarters. nicely marked, good ribcage, good movement, would prefer slightly shorter back"

Meidän Sawon reissumme oli siis oikein menestyksellinen ja onnistunut :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti