maanantai 13. lokakuuta 2014

12.10. Noormarkku viralliset agilitykisat

Sunnuntaina oli ykkösille ja kakkosille kolme rataa, jotka pidettiin kakkosille käänteisessä järjestyksessä hyppy-, agi-, ja agirata.
Katselin jo ykkösten hyppyrataa, että eipä ole kovin helppo pujotteluun meno. Meillä se oli vähän samanlainen eli melko kinkkinen. Päätin sen mennä eri tavalla kuin muut, sitten sen näkee miten käy. Muuten rata oli ihan mukava.
Selvitimme alun vaikean kohdan mallikkaasti ja Merlin meni hienosti pujotteluun oikein. Sitten ... kuten aina joskus itse pitää jotain helpohkoa kohtaa itsestäänselvyytenä... niin nytkin ja hypystä tuli kielto-vitonen ja kun Merlin siitä lähti kiertämään putkea niin aikaa kului, mutta onneksi ei mennyt putkeen sieltä väärästä päästä. Eli tulos 5,04 ja sijoitus silti 2. ei paha :)

Toinen rata oli agilityrata. Tässä ei ollut mielestäni niin pahaa ansakohtaa, vaikka alkua vähän piti miettiä että miten ja kumpaa kautta ohjaan. Ei mikään helppo rata mutta mahdollinen.
Toisen hypyn jälkeen tuli Merlinille melko pitkä kaarros ja mietin jo että mihin mahtaa mennä... mutta tuli kuitenkin ja vedimme mallikkaasti lopun radan. Ajattelin mielessäni että 0 virhettä miten aika? oli aliaika n. 4 s eli nyt olisi luva mahdollinen, miten muut 5 koirakkoa mahtoivat mennä. Kaksi luvaa olisi tarjolla, jännitys lisääntyi tuleeko vai ei ...JA SE TULI, MEIDÄN EKA LUVA KAKKOSISSA!!! Ja vielä prameasti luokkavoitolla :) Toisen tulos oli peräti 15 vp joten ei ollut mikään helppo rata.




Kolmannelle radalle lähdin jo ilman mitään tulospaineita ja se näkyi myös Merlinissä, käveli ja haisteli pujottelussa ja ihme kyllä se meni oikein, yleisö taisi oikein huokaista siinä kohtaa. Sitten sain sinne järkättyä yhden hyppykiellon ja sitten ihan päästin A:lle kun piti mennä putkeen. ja hyl mutta ei harmittanut yhtään, annetaan toisillekin mahdollisuus palkintoihin :)
Palkintoina oli kivasti sekä ohjaajalle että koiralle, tuo vinkuankka oli ehdoton ykkönen. Pikkasen toivoin luva-ruusuketta, mutta eihän sitä aina anneta.

Onneksi Nipsukin on nyt ollut vähän parempi (kk sitten tuli paha välikorvan tulehdus joka meni tasapainoelimeen ja sitten levisi leukaan ja oli jo lähellä viimeinen piikki viime maanantaina) niin ei tarvinnut sitä murehtia ja sai keskittyä agilityyn.

Nyt sitten innolla katsoin kisakalenteria, mutta harmikseni näin, ettei siellä mitään kauhean montaa kisaa enää ole meidän loman jälkeen. Kova tavoitteeni kun oli että päästäisiin kolmosiin jo tänä vuonna. No se jää nähtäväksi - on meidän kisaura ollut tähän mennessä ihan mainio - ollaanko kertaakaan tammikuun kisojen (kokeilukisa...) jälkeen käyty kisoissa niin ettei olisi tullut sijoitusta tai 0-tulosta, ei varmaankaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti