perjantai 6. toukokuuta 2016

Spanieliliiton II-erkkari Lempäälässä 5.5.

Ilmat suosivat taas helatorstaina, aurinko paistoi täydeltä terältä koko päivän.
Näyttelyyn oli ilmoitettu 14 koohoa, mutta valitettavasti Sasu ei tällä kertaa päässyt mukaan, koska oli loukannut silmänsä.

Paikka oli oikein mukava ja kehät (2 kpl) olivat mukavan isoja ja kaikin puolin siistejä.
Siellä taisivat olla jo kaikki muut koohot ennen meitä, vaikka mekin ihan ajoissa tulimme. Oli kiva nähdä taas tuttuja ihmisiä ja kooikkereita :)

Sitten kehät jo alkoivatkin, urosjunnuissa oli yksi BA junnu, Suvin Rio ja Nano. Jännitin taustalla Rion menoa ja niin Suvi sai kuin saikin tavoitteensa eli EH, kiva juttu :) BA junnu sai myös EH.

Nanosta pöydän tuoksut olivat aivan valloittavia, oli vähän vaikea saada pää ylös siitä, mutta kaipa se riittävästi onnistui. Muuten Nano esiintyi ihan mallikkaasti ja niin se sai ERIn ja voitti luokkansa ja sai SAn.

kuva: Karoliina Vainio


Nuorissa oli vain Velmu, oikein nätti uros, jolle Nano oli juuri hävinnyt Tampere KV näyttelyssä. Se sai myös ERI ja SA ja voitti tietysti sitten luokkansa ja ajattelin että tästä taitaa tulla mielenkiintoista kun taas mennään peräkkäin tuomarin edessä paras uros -kehässä.

Avoimen luokan uros sai EH, joten ei päässyt PU-kehään, mutta sitten kehään tuli vielä kaksi veteraaniurosta eli meitä oli sitten neljä PU-kehässä. Aika nopeasti tuomari siirsi meidän ekaksi ja sitten mentiin jokainen erikseen edestakaisin ja sitten yhdessä kierrettiin kehä.
Ja niin siinä kävi että Nanosta tuli taas PARAS UROS!!! Ja yllättäen Velmu jäi neljänneksi, näin se vaan joskus menee...
Eija vahingossa kirjoitti heti aikatauluvihkoon Nanolle että ROP ja nauroi sitten että nyt siitä on tultava ROP, hän ei halua sitä korjata :) :)
kuva: Karoliina Vainio


Sitten alkoikin heti nartut ja pääsin jännäämään mummun mussukan esiintymistä, kun Reija meni Napin kanssa junnukehään. Pöydällä Nappi oli oikein hienosti, mutta jokin taisi vähän häiritä keskittymistä kehäkiertämisessä, kun jokin muu kiinnosti enemmän. Mutta sitten taas seisominen oli suurimmaksi osaksi ihan ok. Ja se sai ERIn kuten edellä ollut Java. Kilpailuluokassa tällä kertaa Nappi veti pidemmän korren, joten he pääsivät hienosti jatkoon paras narttu-kehään!!!

kuva: Karoliina Vainio


Eija oli ilmoittanut Sofin nuorten luokkaan, etteivät siskokset kisaisi toisiaan vastaan. Juur viikko sitten oli käynyt mätsärissä tosi harmillisesti, kun borderterrieri oli hyökännyt Sofin kimppuun. Ja nyt sitten tietysti juuri kehän alussa toinen narttu säikäytti ärinällään Sofin, niin että tytöllä oli välillä häntä ihan jalkojen välissä :(
Onneksi tuomari huomasi tilanteen ja laittoi Xeman juoksemaan edelle. Molemmat saivat ERI mutta Sofi voitti ja sai SA:n.

Valioluokan narttu sai myös ERI ja SA ja siis paras narttu-kehässä oli kolme narttua. Sofista tuli paras narttu ja Nappi jäi kolmanneksi, mutta saaden hienosti vielä varasertin :) Hienoa!

Ja sitten tuli ROP-kehä, jossa oli Damliers-sisarukset :) Toisintoa JKL näyttelypäivästä siis :)
Juostiin siinä yhdessä ja sitten tuomari tuli ensin kättelemään minua ja sanoi että tämä koira voittaa tänään, JEEE!!!
Tuomari kovasti kehui vielä Sofia että on kuvankaunis narttu ja että jos hän olisi kooikkeria ottamassa, niin hän voisi hyvin ottaa näistä molemmat ovat niin hienoja koiria. Eijan kanssa halattiin ja hän sanoi sitten tuomarille hymyillen ylpeänä, että nämä ovat sisaruksia ja tuomari sen kuin jatkoi näiden kehumista, olipa mahtava olo olla siinä :)
Harmi ettei huomattu ottaa yhteispotrettia tuomarin kanssa...
Isossa kehässä ei sitten päästy enää palkinnoille...


Tämä oli Nanon 10. ROP (Marttila sp. II-erkkari ROP-pentu, Pori KV ROP-pentu, HML RN ROP, JKL KV 2 x ROP, Turku KV ROP, Liettua 2 x ROP, Tallinna ROP ja nyt sp. II-erkkari ROP
Tiesin, että hyvän pennun valitsin Eijan Velda-Olli pentueesta, mutta Nano on kyllä ylittänyt kaikki odotukseni!
Ehkäpä se ensimmäisen mätsärin tulos BIS-2 4 kk ikäisenä jo ennusti tätä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti