maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kooikerhondje erikoisnäyttely 11.6.2016

Meillä oli kerrankin mahdollista lähteä koko poppoo näyttelyyn, kun isännällä oli vapaa viikonloppu. Perjantaina leivottiin näyttelyviemisinä mokkapaloja ja mustikkarahkapiirakkaa.

Lauantaiaamulla klo 05:30 lähdettiin ajelemaan asuntoautolla kohti Asikkalaa.
Oltiin perillä hyvissä ajoin ja laitettiin heti teltta pystyyn. Oli oikein kiva paikka näyttelylle ja varsinkin urosten kehä oli tosi iso.
Näyttelyyn tulivat myös kasvattaja-Eija miehensä ja Sofin kanssa ja Justiina miehensä, poikansa ja Junnun kanssa joten saatiin kasvattajaryhmä.

Urokset ja nartut olivat eri kehissä ja eri tuomareilla niin ei päivä venynyt liian pitkäksi.
Molemmat tuomarit käyttivät koko skaalaa eli jakoivat EVA,H...ERI.

Urosjunnuissa hienosti voitti Lumo eli Chriskooi's Frodo, onnea sinne!

Pian tulikin sitten Nanon ja Junnun vuoro. Kuulimme kuinka tuomari huokasi harjoittelijatuomarille että on sitten niin tasainen kolmikko että vaikea laittaa järjestykseen.
Ennen arvostelua jokaisessa kilpailuluokassa tuomari katsoi ensin kenelle annetaan pääsylippu erikoiskisaan eli kaunein pää, kauneimmat korvakorut ja kaunein häntä. Ja tällä kertaa antoi Nanolle lipun kaunein pää -kisaan,

Junnu voitti hienosti tällä kertaa Nanon ja sen kolmannen uroksen, onnea heille!

Nanon arvostelu / tuomari Alie Bennink-Smies, Hollanti: ERI NUK2
18 months old. Good type. Well developed for age. Good head. Nice expression. Good ears and teeth. Could have a little bit tighter lips. Well angulated in front and rear. Good spring of ribs. Happy tail. Good coat. Almost complete "mantteli". Typical movement. Good temperament.



Napin ja Sofin kehä oli samoihin aikoihin, joten en sitä nähnyt, mutta ne saivat molemmat EH. Sofi ei oikein esiintynyt juoksun takia ja Napillakin taisi kuono olla maassa enemmän kuin normaalisti.
Nappi kehässä


Sitten tuli tauko ja arpajaiset ja voitin peräti kahdella arvalla kolmesta, hyvä voittoprosentti ja ihan kivoja voittoja.

Sitten tuli Merlinin vuoro. Tiesimme jo ettei tämä tuomari ole rangaissut koosta, pikemminkin on tykännyt isommista ja raskaammista koirista.
Tuomari jakoi ensi kiput erikoiskisaan ja antoi meille lipun paras häntä -kisaan :)
Merlin sai hienosti ERIn, mutta ei sitten päässyt jatkoon.

Merlinin arvostelu: ERI
Strong dog. Good head. Good eyes, ears and teeth. Well angulated in the front and good fore chest, well bodied. good hind angulations. Good tail, strong bone. Good coat.Moving well but a bit closed behind.



Sitten oli vuorossa kasvattajaryhmä. Mietittiin kovin, missä järjestyksessä ja miten kannattaisi mennä, koska Sofilla oli juoksu ja päätettiin sitten että järjestys on Nano,Nappi, Junnu ja Sofi.

Tuomari ei laittanut lainkaan nelikkoa juoksemaan yhdessä, vain eteen seisomaan.
Sitten oltiin siinä kaikki ryhmät ja juostiin ympäri ja sitten seisottiin vaihtelevalla menestyksellä, Nanokin yritti saada vain Reijan kädessä olevaa namia... Ja sitten tuli tuomari kättelemään minua ja kaikki me siinä heti ajateltiin, että niinpä niin, heti kätellään meidät pois tai viimeiseksi... mutta... suureksi hämmästykseksi tuomari hymyili ja sanoi, että "you are the first" Mitä, vau voiko tämä olla totta, kyllä levisi suuri hymy huulille kun mentiin ykköspaikalle!!! Aivan mahtava tunne!!! Ja siellä oli hienosti kasvattajalle ruusukkeiden lisäksi hieno kukka ja meille kaikille erikseen vielä kooikerhondjemuki ja siinä dental stick ja vielä pieni hauska vetolelukin :)  

kuva: Justiina Salmela


Jälkeläisluokkaan ei menty koska Velda ei ollut mukana ja sen jälkeen alkoivat ne erikoiskehät.

Ensin oli parhaat korvakorut -kehä, johon Nappi meni, mutta sitä ei onnistanut.
Sitten vuorossa oli paras / kaunein pää, ja siinä valittiin molemmille sukupuolille oma voittaja, jonka vuoksi urokset laitettiin peräkkäin ja niiden perään nartut. Tuomari valitsi Nanon pään parhaaksi uroksen pääksi, mahtavaa!!! Ja narttujen parhaaksi pääksi valittiin Kirsin ja Sarin Nellan pää, joten menimme sinne yhdessä ja sitten vielä valittiin meistä se parempi pää ja tällä kertaa tuomari valitsi Nanon pään parhaaksi, aivan upeeta! Siinä sitten saatiin hienot mitalit ja poseerattiin yhdessä. Nano kyllä mietti ihan muuta kuin poseeraamista, toivottavasti siellä joku kuva onnistui :)


upea mitali


Äkkiä vaihtamaan koiraa ja paras häntä -kehään Melrinin kanssa. Hän halusi katsoa hännän liikkeessä ja koska valittiin vain yksi häntä, järjestyksellä ei ollut väliä joten me ravattiin jonon viimeisinä. Eipä yksi kierros riittänyt vaan taidettiin ravata 4-5 kierrosta ja sitten pysähdyttiin odottamaan tuomarin päätöstä ja sitten sieltä osoitettiin meitä ja kysyttiin vielä koiran numeroa eli Merlinin häntä oli kaikkein paras, huh ihan upeaa!!! Tuomari sitten antoi avaimenperäpalkinnon ja Nutrolin pentu-pullon ja naureskeli että nyt tulee koirasta vielä hienompi :)



hieno kooikkerikoru


En ollut uskaltanut edes unelmoida, että koirani pärjäisivät näin hyvin näissä erikoiskehissä, koska kuitenkin koiria oli siellä 90, varsinkin siksi se tuntui minusta niin upealta. 
Eli oli mahtava päätös näyttelylle! 

Ja kannatti ottaa mukaan myös Merlin, vaikka sitä pitkään mietinkin :) Ja kun se vielä käyttäytyi yleensä siellä tosi hyvin. 
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti