lauantai 31. joulukuuta 2016

Vuosi 2016

Tänä vuonna valitettavassti monia asioita ja tekemisiä / tekemättäjättämisiä varjosti työpaikan sotkut, jotka sitten johtivat siihen, että oli puolisen vuotta kotona. Nyt voisi ajatella, että olisi ollut mitä parhain mahdollisuus tehdä kaikkea kivaa koirien kanssa ja aikaa kisata ym. mutta ei se vaan niin valitettavasti käynyt.

Koirat olivat silti tänäkin vuonna hyvin tärkeitä ja koko vuosi meni melko lailla niiden kanssa hääräämisessä. Jos ei muuta niin lenkit ainakin. Ja näyttelyissä kerittiin käymään ja tuli paljon mahtavia onnistumisia siellä.


NÄYTTELYT

Merlinillä ja varsinkin Nanolla oli aivan upea menestys näyttelysaralla, kukapa olisi sitä uskonut viime vuonna tähän aikaan :)

Nanon näyttelymenestykset v. 2016:

Suomi: FI MVA, HeW-16, 1 x RYP-3, 5 x ROP (joista yksi oli spanielien II-erikoisnäyttelyssä), 2 x VSP, 7 x SERT, 3 x CACIB, 1 x vara-CACIB

Liettua: 2 x ROP -> LT JCH, LTJW-16
Viro: 1 x ROP -> EE JCH, TLNJW-16, TLNW-16

Tallinn Winner TLNW-16 Täpi isoäiti ja Nano

Kooikkerien erikoisnäyttelyssä Nano voitti "kaunein pää" kehässä :)

Parhaimpia hetkiä Suomessa olivat Kurikan RYP-3 


Kurikka RN RYP-3
Mahtavia kokemuksia oli Nanon ja Napin yhteiskisat ROP-kehissä Orivedellä ja Kurikassa :)

Orivesi RN ROP-kehä
Puhumattakaan Helsingin päänäyttelyistä, jossa lauantaina Nano voitti urokset tullen Suomen muotovalioksi ja HeW-16, Sofi-sisko valioitui myös ja vielä voitettiin kasvattajakehä. Ja sunnuntaina menestys vain jatkui, kun Nappi valioitui ja voitettiin taas kasvattajakehä!
Kauaa eivät siis ehtineet olla AVO-luokassa, kun 7.12. täyttivät 2 vuotta :)


Nappi FI MVA

Nano VSP FI MVA HeW-16
Nanolla on nyt tittelit FI MVA EE LT JMVA LTJW-16 TLNJW-16 TLNW-16 HeW-16


Merlinin näyttelymenestykset v. 2016:

Liettua: LT CH, Balt CH, LTW-16, C.I.B
Suomi: kooikkerien erikoisnäyttelyssä Merlin voitti "kaunein häntä" kehässä :)

Merlin LT Balt MVA LTW-16 C.I.B
Merlinin tittelit: C.I.B FI EE LV LT BALT MVA TLNW-14 LTV-16

Koska Merlin kastroitiin elokuussa, tämä oli mahtava päätös Merlinin näyttely-uralle :)

Näyttelyt ulkomailla ovat täysin ystäväni Noran ansiota, ilman häntä ei olisi ollut uskallusta lähteä.
Ja on ollut niin kiva, että olen saanut myös Reijan mukaan ulkomaan reissuillekin :) meillä on aina niin kivaa yhdessä nimim. seuraavaa reissua odotellessa :)


AGILITY

Ollin jälkeläisagit Tampereella 1.5.
Agirotu 8.7. & 10.7.

yksilökisat: 1 x 5,00, 1 x HYL ja 1 x 5,22


Sunnuntaina kisasi joukkueemme Drama KoohonVeldaOlli -sisarusten tapaaminen Jyväskylässä 24.9.

Eija järjesti meille mukavan tapaamisen, johon kuului agilityä ja ruokailu/yhdessäoloa Eijan luona. Oli niin kiva tavata kaikkia ja nam ruoka oli hyvää. Mentiin sinne matkailuautolla eli saimme miehenikin mukaan :)

Agilityä kisattiin myös Agipitsissä ja Sastamalassa , missä Reijakin kisasi pari rataa pärjäten paremmin kuin äitinsä :) Se viikonloppu olikin tosi mukava yhteinen hetki, Ilta&yö kisojen välissä vietettiin mukavassa saunallisessa vuokramökissä :)
Mutta pahemmin ei agilityssä tänä vuonna pärjätty, Osin johtui Merlinin jatkuvista eturauhasvaivoista, jonka vuoksi elokuussa Merlin kastroitiin ja nyt jo on käynyt selväksi, että oli todella hyvä (ja ainoa...) ratkaisu. Myös nuo näyttelyt ovat vieneet aikaa viikonlopuilla - kai se on niin että menee sinne missä paremmin pärjää enkä ole vain saanut itsestäni irti mennä kisaamaan... tulihan se totuus sieltä :)

Koko vuoden treenattiin Merlinin kanssa kouluttajan Reetta Pirttikosken opissa. Hänen posiitiven asenteensa on ollut minulle todella tärkeää ja sen lisäksi hyvää terapiaa :)

Nanon ja Napin kanssa agilityä mentiin ajoittain ja vaihtelevalla menestyksellä. Nano ehkä syttyy agilityyn vähän myöhemmin :)
Tai sitten käy niin kuin mieheni sanoi, että eikö riitä että on yksi agilitykoira ja yksi näyttelykoira :)

Agilityä myös koulutin TVA:n hallilla melkein koko vuoden, oli niin kiva seurata innokkaiden koirakoiden kehittymistä :) Kävin myös agilitykouluttajakurssin tänä vuonna.

KOIRIEN TERVEYS

Kuten yllä jo mainittiinkin, Merlinin jatkuvat eturauhasongelmat johtivat siihen, että se kastroitiin elokuussa. Merlin on nykyisin iloisempi ja leikkisämpi, kun ei noita vaivoja enää ole.

Jokin allergiakohtaus tuli Merlinille jossain vaiheessa mutta muuten pojat ovat olleet terveitä.

Nanon terveystarkeista saatiin hyvät tulokset ja niin se päätyi jalostusuroslistalle. Kuvautin myös selän eikä sielläkään ollut mitään normaalista poikkeavaa.

Suurkiitokset omalle tyttärelle Reijalle, joka on ollut mukana kaikissa näyttelyissä ja jaksanut kuunnella höpinöitäni. Häneltä olen saanut paljon tukea tässä raskaassa vuodessa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti