keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Latvia Winner Show 22.3. - 23.3.

MAHTAVAA, MAHTAVAA, MAHTAVAA!
Meillä meni siis aivan putkeen reissu, kukapa olisi uskonut, että tulemme sieltä kotiin tällaisten tuliaisten kanssa!


22.3. tuomari Vladimir Piskay, Slovakia: ERI SA AVO1 PU2 varacacib (siirtyy cacibiksi, koska voittaja on jo CIB)

"strong male, little big, strong head, little short neck, good topline, good angulations, good movement"
vapaasti käännettynä: voimakas uros, voimakas pää, vähän lyhyt kaula, hyvä ylälinja, hyvät kulmaukset, hyvät liikkeet

23.3. tuomari Otakar Vondrous CZ ERI SA AVO1 PU2 serti, varacacib (siirtyy cacibiksi)

"gute Format, gute Kopf, Scherengebiss, grade opere Linie, steht korrekt, mit gute Winklungen, schöne Behaarung, freie Bewegung"
vapaasti käännettynä: hyvä formaatti = muoto (?), hyvä pää, leikkaava purenta, seisoo oikein hyvillä kulmauksilla, kaunis karvoitus, vapaat liikkeet


Näin tuliaisina meillä kotiin oli Latvian serti ja 2 x varacacibia, jotka siirtyvät jossain vaiheessa cacibeiksi!Matka oli kaikin puolin onnistunut, suurkiitokset siitä Noralle ja Ninnille, joita ilman en tänne näyttelyyn olisi edes uskaltanut unelmoida lähteväni. Sain heiltä sekä hienon ja turvallisen kyydityksen puhumattakaan erittäin mukavasta matkaseurasta.

Heillä on molemmilla fieldspanieli ja Latviaan oli ilmoitettu vain kaksi niitä, joten heillä oli hyvät mahdollisuudet siellä. Kyllä silti pitää onnistua ja saada se ERI ja SA, ei se mitenkään varmaa ole. Heidän koiransa Nuca ja Casse kuitenkin onnistuivat hienosti siellä molempina päivinä saaden winner tittelit ja kaiken muunkin, onnittelut heille :) . Nuca sai lauantaina uudet viisi titteliä, mahtavat erityisonnittelut niiden johdosta. Meidän pitikin sitten illalla juhlia hienoa päivää kuohuvalla, oli kiva iloita, kun kaikki onnistuivat.

Lauantaina uroksissa voitti Fero, joka sai toivotun sertinsä. Me olimme siis toisia ja Veiko oli kolmas. Sunnuntaina pakkaa sekoitettiin niin, että Veiko voitti, me toisia ja Fero neljäs.
Lauantaina oli kehässä myös veli Mufi, jonka Merlin näki pitkästä aikaa. He tulivat heti juttuun keskenään! Mufi sai ERIn muttei SAta joten ei päässyt uroskehään. Syynä näytti olevan pienuus, Merlinin vierellä Mufi tosiaan näytti vielä vähän kehittymättömältä esim. rintakehän kohdalta. Veli on kyllä myös tosi komea, taitaa mennä toisin päin voitto seuraavalla kerralla Tallinnassa 13.4. jolloin siellä on tuomaroimassa pienistä kooikkereista tykkäävä Markku Mähönen.

Narttuja en kovinkaan paljon seurannut muuta kuin Hilaryä, kaunista nuorta junnutyttöä, on siinä kaunis tyttönen :) ja veti myös kaikki tittelit yms. kotiin.

Onnittelut kaikille onnistujille!!!

Oli mukavaa nähdä tuttujakin kehän laidalla, Kaisa oli siellä miehensä ja koiriensa kanssa,. Toisia omistajia en tunnistanut vaikka varmaan olen kyllä nähnyt joskus.


Kaiken kaikkiaan hieno reissu, hyvä hotelli, hyvää ruokaa, tuli nähtyä uusi maa ja Riika, meillä oli koko matkan hauskaa yhdessä, koirat olivat aivan älyttömän hienosti koko matkan ajan, vaikka joutuivat paljon olemaan häkeissä. Siis voisi sanoa, että tätä matkaa en tule unohtamaan ikinä - myös siksi että oli meidän debyyttinäyttelyreissu ulkomaille :)

Kiitoksia vielä kaikille Merlinin treenaamiseen osallistuneille - arkuuden takia viimeksi Parkanossa saatiin ainoana uroksena vain EH, koska meni melkein paniikkiin miestuomarin kosketuksesta maassa - nyt treeneistä oli selvästi hyötyä, vaikka voitte kuvitella kauhuntunteeni kun näin ettei ole pöytää ja tuomarit tulevat heti kiinni hampaisiin, varsinkin sunnuntaina. Mutta Merlin oli siinä kuin vanha konkari, pieni väistöaskel tuli kun kupeita koeteltiin, mutta siitä ei ollut mitään haittaa. Ja uskon myös, että oli ihan hyvä Merliniä vähän lihottaa - nyt ressukka saakin sitten jatkossa vähän vähemmän ruokaa...

Maanantaina sitten syötiin kotona sertikakkua :) tiistaina olikin sitten aikainen lähtö taas Tallinnaan hakemaan "vähän" juomia... Sekin reissu meni vallan mukavasti ja nyt ollaan kotona ja on tuhat ja sata asiaa, jota pitää ehtiä tekemään, onneksi tämä viikko on talvilomaa!4 kommenttia:

 1. VAUTSI! SUPERONNITTELUT UPEISTA TULOKSISTA! Aivan uskomatoman hieno reissu teille! Sinulla on todella mahtityyppi Merlinissä. ONNEA VIELÄ KERRAN! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia! Kun vielä ehtisi tuota agilityä myös...

  VastaaPoista
 3. Moikka! Olisko sulla antaa ton kakun reseptiä? :) Näyttää maistuvalta ja hyvin oot saanut kirjoitettua siihen tuon tekstin :) Onnittelut!

  VastaaPoista
 4. Kiitti onnitteluista! Tuo kakku oli ihan tavallinen sokerikakku kinuskikuorrutteella :) hyvältä kyllä maistui...

  VastaaPoista