maanantai 6. tammikuuta 2014

Viralliset agilitykisat 5.1.2014 Noormarkussa

Kävimme ekan kerran TVA:n hallilla 6.12. Sonja Paavolan koulutuksessa, jolloin näimme, kuinka hieno agilityhalli esteineen siellä oli. Merlin meni siellä suht ok, vaikka pientä säätöä oli ja esim. ei meinannut mennä A:lle lainkaan kun sen alla oli putki, jonka vuoksi minä jouduin kauemmas ja siitä saimme kotiläksyä.
Sitten minä löysin netistä TVA:n sivuilta että hallia voisi vuokrata omaan käyttöön. Niinpä otin sieltä tunnin 26.12. ja 29.12. Saimme tapaninpäivänä sinne mukaan Annen ja Peterin ja Riannan, joka oli hieno juttu, kun sain hyviä vinkkejä Annelta. Merlinillä oli joku ihme juttu, kun ensinnäkin ei suostunut menemään mustaan putkeen (tämä ei kuulemma ole yhtään yllättävää, mene itse mustaan aukkoon...) eikä sitten sen jälkeen mennyt puomille eikä keinulle ja kepitkin olivat sitä sun tätä. Voitte vaan kuvitella, kuinka pelästynyt olin, kun olin ajatellut mennä virallisiin juuri tuolla hallilla. 29.12. menimme sinne Reijan kanssa ja yritin saada Merlinille tosi positiivisen kokemuksen esteistä ja siinä onnistuimmekin. Sitten menimme vielä 1.1. ja 3.1. jolloin oli harjoitusten jälkeen PAHA:n epikset. Mikäpä sen hienompi juttu, päästiin oikein kenraaliharjoituksiin.
Siellä oli tuomarina Petteri Kerminen ja rata oli kaikille sama, 1-2 luokan tasoa ja sai mennä tuplastartin.
Rata oli mukava. Ekalla startilla huomasi, että Merlin vähän epäröi kun näki Petterin lähellä, mutta muuten meni kaikin puolin ok (kylläkin vähän hitaasti) ja saimme nollan ajalla -5,95. Toisella startilla Merlin yhtäkkiä jäi haistelemaan keskellä pujottelua ja ihme kyllä se sai korjattua sen aivan oikein eikä Petteri ottanut siitä virhettä kun ei just mennyt väärin ja siitäkin 0, vaikka aikaa meni vähän enemmän eli -4,96. Tästä oli hyvä mennä sunnuntain kisoihin, vaikka onhan kisatilanne aivan eri juttu sekä koiralle että ohjaajalle. Ja kokemusta me sinne mentiin hakemaan, kisat kun järjestettiin näin lähellä ja oli pienet kisat. Siitä on yli 5 vuotta, kun olen viimeksi kisannut :)

En oikein ollut saanut Merlinille sitä kisavirettä ennen ekaa starttia, joten Merlin ei ihan ollut keskittynyt. Pujotteluun olisi pitänyt itse mennä toiselta puolelta, mutten uskaltanut ottaa sitä riskiä ja ehkä se kostautui, koska pujottelu meni tahkoamiseksi kun Merlin meni ensin väärältä puolelta (?) sitten bongasi kesken kaiken tuomarin... mentiin sitten vaan ohi. Oikeastaan kepeillä näkyy juuri tällä tavalla tuo häiriintyminen /paineistus. Sitten yhtäkkiä Merlin löysi uuden vaihteen ja loppu menikin niin että minun takiani tuli loppuvirheet. Vaikka tulikin HYL, olin moneen asiaan tyytyväinen ja Merlin kaikista häiriöistä huolimatta pystyi riittävästi keskittymään.
Toisella radalla oli keinu. Nyt olin päättänyt että menen pujottelun riskillä toiselta puolelta. Halusin varmistaa ettei Merlin mene kolmannen hypyn jälkeen puomille ja siksi vedin liikaa Merliniä sivuun ja se ressukka meni sitten putkeen väärästä päästä enkä osannut sitä korjata ajoissa. Siitä hyl ja tulihan sieltä sitten hyl muualtakin, mutta pujottelu meni todella hienosti ja rata muutenkin meni Merlinin puolesta hyvin, siinä oli taas sitä nopeutta ja iloa mennä. Ja se on keksinyt itse nyt hauskan tavan innolla syöksyä lopussa oman hihnansa luo, sepä on tosi hyvä juttu ettei mene haahuilemaan muualle.Summa summarun, vaikka tuli 2 x HYL, olin aivan tyytyväinen debyyttikisaamme, kuten naureskeltiin, tuli kaksi onnistunutta hyllyä.
Juuri tällaista kisatreeniä me molemmat tarvitsemme, kokemusta, kokemusta ja kokemusta. Koko ajan Merlinin itsevarmuus kasvaa, häiriöt eivät haittaa enää niin paljon ja minä yritän olla tekemättä hermostuksissani hölmöjä virheitä ja ehtiä koiran mukaan. No kyllä niitä virheitä aina tulee, tärkeintä on kuitenkin se, että agilityn pitää olla hauskaa ja siitä pitää nauttia.
Hieno juttu, että saan mukaani Reijan, josta on todella apua kaikin puolin ja näin saamme myös videot radoista, kiitoksia Reijalle!!!

Olen onnellinen, kun minulla on tällainen agilitykoira. Kisauraa on edessä oletettavasti monta vuotta, kun Merlin täyttää 2v vasta 20.1.2014. Tästä on hyvä aloittaa tämä vuosi :)

2 kommenttia:

  1. Olisi ollut kiva olla paikan päällä katsomassa teidän meininkiä. Se näyttää todella hyvältä netissä! ONNEA ja TERVETULOA TAKAISIN agi-radoille! Sinulla on upea harrastuskaveri Merlinissä, että teille tulee varmasti hieno tämä vuosi! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia, tuntui myös niin mukavalta olla viimein vihdoin taas kisaamassa oikein virallisessa. Nyt vaan meille itseluottamusta lisää niin kyllä se siitä :)

    VastaaPoista