Näin se maailma meitä heittelee että pari viikkoa sitten kilisteltiin Tallinnan laivalla, kuinka hienosti Tallinnan Winner näyttely meni ja että nyt on sitten mahtavasti kaikki kolme ulkomaan cacibbia kasassa (2 varacacib -> cacib Latviasta, 1 Tallinnasta) eikä tarvita enää kuin yksi vuoden kuluttua Suomesta niin Merlinistä tulee CIB ja nyt sitten juuri tulleen tiedon mukaan se ei olekaan ikinä mahdollista.
Kuten Taina Lempiäinen hienosti kiteytti blogissaan ei tämä mitenkään koiraa huononna, on vain titteli, mutta kun tämä titteli on mielessä ollut aina se "the Titteli" lainaten Tainaa ja kun se tuntui jo olevan aivan nurkan takana, siksi se harmittaa ja ehkäpä olisin ajatellut Latvian ja Viron matkoja uudelleen,vaikka eihän ne nytkään silti turhia olleet.
Elikkä tuo CIB-juttu johtuu siitä, että marraskuussa v. 2012 FCI on tehnyt sääntöuudistuksen, jonka mukaan 6.4.2010 jälkeen syntyneet koirat eivät voi saada kansainvälisiä valion arvoja, jos sillä on kolmessa sukupolvessa FCI:n hyväksymätöntä erikoisrekisteriä. Merlinillä niitä löytyy kolmannesta sukupolvesta. Näin ollen Merlinistä ei voi koskaan tulla C.I.B.
Merlinin kanssa yksistään Suomessa on monta kanssakärsijää johtuen siitä, että FCI on hyväksynyt sen verran myöhään rodun alkujaan pienen määränsä takia tietääkseni.
Nähtäväksi jää millaisia vaikutuksia tämä tuo tullessaan, mm. eipä kovasti jatkossa huvita mennä tällaisten koirien kanssa kv näyttelyihin, koska niitä cacibbeja ei ikinä saa ja ne näyttelyt lisäksi ovat kalliimpia ja osallistujamäärä isompi, ollut siis ainakin tähän asti. Onhan se järkevämpää mennä halvempiin pikkunäyttelyihin hakemaan ne halutut sertit.
Että sillä lailla, olisi tästä ollut kiva tietää aiemmin, kun sääntöuudistus on nyt kuitenkin tullut voimaan jo v.2012. Ehkäpä tätä ei vaan ymmärretty, mitä meidän rodullamme se ihan oikeasti tarkoittaa ennen kuin nyt tuli ilmi, kun cacibbeja ei alkanut kuulumaan, esim. Merlinin siskon viime kesän cacib oli siirtynyt seuraavalle. Ja nämä tulivat ilmi, kun FCI julkisti rekisterin, jossa voi käydä tarkistamassa saadut cacibit.
Koska meillä on kolmannessa polvessa erikoisrekisteriä, niin mahdolliset pennut voivat jo saada C.I.B arvon.
Mitenköhän muiden "pienempimääräisten" koirarotujen kanssa mahtaa olla?
Ja miksiköhän joidenkin koirien rekisterinumerot ovat eri tavalla Ruotsin Hunddatassa ja Suomen jalostustietokannassa?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti