maanantai 14. huhtikuuta 2014

Tallinn Winner 2014

Meillä oli todella menestyksekäs reissu, vaikka etukäteen olin lähes varma, että mennään hakemaan Tallinnan Sakuhallilta vain ulkomaan näyttelykokemusta.


Reija & minä ja Merlin pääsimme taas reissuun Ninni Nasin kyydissä. Tällä kertaa minä ajoin Hämeenlinnaan lauantai-aamupäivällä, koukkasimme vain hakemaan Noran ja ihanaisen Nucan, fieldspanielinartun.


Matka sujui hienosti ja yövyimme hotelli Dzingelissä, joka oli miellyttävä yllätys, todella hyvä hinta-laatusuhde.
Sunnuntai-aamuna aamiaisen jälkeen menimme Sakuhallille. Siellä olikin jo paikalla tuttuja kooikkeriomistajia ja heidän koirulinsa komea Cola ja suloinen Hilary.


Kehä piti alkaa engl. springelspanielien jälkeen. Ihmettelimme kyllä vähän kun ei niitä näkynyt lainkaan kehän laidalla. Sitten sanottiinkin yhtäkkiä ettei tuomari tuomaroi niitä tänään vaan seuraavaksi 7 min kuluttua tulee kooikkerit kehään. Olin juuri vähän aikaa sitten käynyt ulkona tihkusateessa Merlinin kanssa, ja mietin kuinkahan märkä se mahasta ja jaloista vielä mahtaa olla. Tuon tauon aikana menin äkkiä kehään juoksemaan Merlinin kanssa että saan jäykkyyttä pois - siis kummastakin :) pian sinne tulivat muutkin harjoittelemaan. Ilokseni huomasin myös että pöytä otettiin käyttöön.
Sitten kehä alkoikin, ensimmäisenä tällä kertaa emme olleetkaan me vaan nuorissa uroksissa Breco. Sitten olimme me vuorossa. Pelästyin vähän, kun pöytä alkoi tärisemään ja tuomari sanoi, että pidä kiinni pöydästä. Mutta kaikki meni hyvin ja vaikken Merliniin  kovasti iloisuutta vielä saanut (on treenauksessa kyllä) niin se kyllä meni aivan upeasti ja seisoi hienosti. Sitten tuli veljen Mufin vuoro ja sitten juoksimme yhdessä ja tuomari valitsi meidät voittajaksi! Vastoin odotuksia, kun luulin todellakin, että tämä tuomari tykkää pienemmistä. Merlin pääsi siis paras uros -kehään, Mufi sai kyllä ERI:n muttei valitettavasti saanut SA:ta eli ei päässyt jatkoon.
Seuraavaksi oli Colan vuoro valiouroksissa, se on kyllä todella kaunis uros komean turkkinsa kanssa ja pienempi kuin Merlin, jonka vuoksi me kaikki olimme ajatuksissamme sitä mieltä, että kyllä Cola on tänään se ykkönen. Sitten pyörimmekin Colan kanssa uroskehässä ja yllättäen tuomari valitsikin meidät ykköseksi!!! - tässä kohtaa olin jo aivan onnesta sekaisin - olihan tavoitteena vain ERI ja ehkä pienenä unelmana päästä uroskehään.
Sitten oli vuorossa nartut. Hilary on todella suloinen ja kaunis nuori tyttönen, joka sitten voittikin kaikki mahdolliset kotiin omassa kehässään. Paras narttu -kehässä voitti Merlinin sisko Lotte, joten siellä oli kaksi Chriskooi's koiraa ROP-kehässä. Juoksimme pari kertaa Loten kanssa kehää ja sitten ... tuomari ihan oikeasti sanoi, että me voitimme ... MITÄ??? ME - siis MERLIN, ei ole todellista. Huh huh tässä kohtaa olin jo aivan sekaisin onnesta, miten voi olla että mennään hakemaan vain kokemusta ja tuloksena on ROP. Aivan käsittämätöntä!!!


Tässäpä sitten tulos, tuomarina Markku Mähönen / Tallinn Voitja 2014 27.4.2014:
ERI1 SA ROP SERT CACIB ja vielä ihka ensimmäinen titteli TLNW-14
arvostelu: esc. type, good lines, good head with masculine expression, good colour ears, exc. neck forechest & body a bit overweight today good engul. and moves well good coat & temperament"


vapaasti suomennettuna:
"erinom. tyyppi, hyvät linjat, hyvä pää maskuliinisella ilmeellä, hyvä väri korvat, erinom. kaula eturinta ja runko, vähän ylipainoa tänään, hyvät kulmaukset ja liikkuu hyvin, hyvä turkki ja luonne"


Tiesin kyllä, että tuomari on tarkka painosta, olin vähän lihottanut tarkoituksella Merliniä Latvian näyttelyyn, olisi varmaan pitänyt alentaa ruokamäärää ennen tätä näyttelyä - toisaalta eihän tätä paremmin olisi voinut mennä :)


Tämän jälkeen oli vielä kasvattajaluokka, jossa tietysti tuli voitto ja sitten oli vielä puolisisko Lotte Mufin kanssa parikisassa. He tulivat upeasti neljänsiksi isossakin kehässä, onnea heille!2 kommenttia:

  1. SUPERONNITTELUT! Ihania kuvia ja mahtavat palkinnot! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia onnitteluista! Itse tuo pokaali ja iso ruusuke piti ostaa, näin ulkomailla, mutta kyllähän sitä jotain palkintohyllyn täytettä piti tästä näyttelystä saada :) , ikimuistoinen juttu kumminkin...

    VastaaPoista