maanantai 12. toukokuuta 2014

Seinäjoki RN 10.5. tuomari Markku Kipinä

Jo etukäteen harmitti vähän lähteä, kun todennäköisesti sieltä saadaan kotiin tuotavaksi EH-arvostelu johtuen tuomarin vaihdoksesta. Mietin jonkin verran sitä, että kannattaisiko peruuttaa koko näyttelyreissu, mutta ajattelin, että ollaanpa sitten yhtä kokemusta rikkaampia ja eihän sitä silti ikinä tiedä.

Lähdimme aamusella Reijan ja Merlinin kanssa ajamaan, vähän tihkutti koko ajan, mutta muuten oli ihan mukava ajella ne n. 200 km.

Paikalle tultuamme sinne olikin jo saapunut Nina Tristanin kanssa, harmittelimme yhdessä kylmää ja tuulista ilmaa. Muutkin kooikkeri-ihmiset saapuivat paikalle koirineen. Näimme 1. kertaa Atten, Peterin ja Janan pojan, jota kävimme katsomassa Raumalla kun oli ihan pikkuinen. Molemmat junnut olivat jonkin verran pienempiä kuin meidän AVO-urokset. Naureskelimme siinä, että hyvä jakauma, kaikki saivat esiintyä kokoistensa kanssa. Tuomari oli tiukka ja junnu-urokset saivat molemmat EH:n. Sitten äkkiä olikin meidän vuoromme. Juoksimme ensin yhdessä Ninan ja Tristanin kanssa ympyrän ja sitten oli meidän esiintymisemme vuoro. Junnut katsottiin pöydällä ja olin yllättynyt, kun tuomari oikein kysyi minulta että onko teitä yleensä katsottu pöydällä vai maassa - no pöydällä!!! No katsotaan sitten siinä ja minä olin NIIN mielissäni.
Tuomari oli todella mukava, jutteli Merlinille ettei sekään oikein osannut kovasti jänskätä vaikka mitattiinkin. Sitten normijuoksut ja seisonta. Niinhän se tuomari sitten sanoi, että on valitettavasti liian kookas ja saimme EH:n. Ja niin sai valitettavasti Tristankin eli mikään uros ei tällä kertaa saanut ERIÄ eikä sertiä.
AVO kilpailuluokassa tuomari sitten heti kätteli meidät ykköseksi ja sanoi, ettei hän halunnut enempää rokottaa koosta, koska koira muuten on niin tasapainoinen. Eli tykkäsi, mutta...

arvostelu:
"tasapainoisesti rakentunut mutta kookas uros, hyväilmeinen pää, etuasentoiset lavat, hyvä takaosa & häntä, vahva luusto, hyvät korvat silmät & purenta, hyvä turkki & värijakauma, liikkuu hyvällä sivuaskeleella, hieman ahdas takaa ja löysyyttä edessä"

Oli mukavan pitkä arvostelu ja sai rahalleen vastinetta - kaiken kaikkiaan oli mukava tuomari!

Ainoa narttu, kaunis Bella oli sitten ROP, onneksi se sai ERIn :)

Niin sitten lähdimme ajelemaan kotia päin. Olimme ajaneet vajaat 10 km, kun tuli yleinen hälytys, että Seinäjoen keskustassa on karhu. Huh huh kun pelästyimme mutta onneksi olimme jo kauempana. Olisi siinä ollut aikamoinen paniikki jos se olisi tullut sinne näyttelypaikalle, huh huh!
Jalasjärven Juustoportilta kävimme vielä ostamassa anopille äitienpäivälahjan Pentikin myymälästä.

Näyttelystä jäi vielä pari kivaa muisteltavaa: autoja ohjaava työntekijä katsoi Merliniä ja sanoi että onpa teillä komea koira, varmaan on rotunsa paras! Ja Aten kanssa tullut mies ihastui Merliniin: onpa komea, onko näitä näinkin isoja! Vastauksena sai, että on vieläkin isompia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti