maanantai 19. lokakuuta 2015

17.10. Hyvinkää (HML Tuulos) Spanielien päänäyttely

Kooikkereita oli peräti toiseksi eniten, pentuja 15, uroksia 30 ja narttuja samoin 30 kpl.
Suuresta määrästä johtuen asetin tavoitteeksi Nanolle ERIä kuten Reijakin toivoi Napille.

Pentujen kehä alkoi klo 9, josta vähän myöhästyimme sumun ja edessä menneen rekan takia. Mutta ihan riittävän ajoissa omaa kehää ajatellen :)

Oli tosi kiva tavata taas Eija& Mari ja Salmelan poppoo sekä koirat. Ja siellä näki kivasti paljon kooikkeri-ihmisiä ja kooikkereita. Reija tunsi ainakin suurimman osan koirista minun pyöritellessä päätä, että miten muistaa...

Aika nopsaan olikin sitten junnukehä. Edellä oleva junnu sai EHn ja mietin, että onkohan kovinkin tiukka tuomari. Olin Nanon kehäkäyttäytymiseen muuten ihan tyytyväinen, mutta seisomassa se ei oikein jaksanut olla pitkään. Mutta ihan ok. Ja me saimme tavoitteemme ERIn!
Sitten tuli "meidän" Junnun vuoro (Damliers Olly JR) ja sekin sai ERIn esiintyen myös hienosti. Niin siinä sitten kävi, että Junnu voitti ja me tulimme toisiksi. Yllättäen kuitenkin tuomari sanoi, että mekin saimme SA:n eli pääsimme jatkoon PU-kehään!

PU-kehässä tuomari tuli kättelemään meidän ja ymmärsin että kun tuli ekaksi meidän luo niin kiitos ja näkemiin. Siitä sitten lähdin, laitoin Nanon häkkiin ja otin hihnan pois. Sieltä tulikin joku hakemaan meidät takaisin, että te tulitte neljänsiksi!!! Kauhealla kiireellä koira pois häkistä ja sekoillen hihna sille ja kehään takaisin kiireen vilkkaa :)
Veteraani tuli ykköseksi ja Junnu mahtavasti kakkoseksi saaden sertin, vau! Kossi oli kolmas ja me neljänsinä saatiin vielä varaserti, olipa hieno juttu :)

arvostelu, tuomari Dinanda Mensink:
"nice type, masculine head, lovely proportions and markings. Nice earrings. Good topline and tailset. Enough angulations. good ribs, strong bone and feet. For the perfection I prefer shorter body. Nice coat and texture. Very nice temperament"

Eli tuomari rokotti koiria yleensä koosta ja rungon pituudesta.

Sitten tuli narttujen junnukehä, jossa Sofi meni oikein hienosti ja oma Nappimme meni todella mallikkaasti, vautsi kun oli hieno katsoa kun neiti esiintyi :) Ja tuloksena ensimmäinen ERI.
Sofi tuli toiseksi ja Nappi kolmanneksi, kumpikaan ei saanut SA:ta eli ei jatkoon.

Tavoitteet siis täyttyivät sekä Nanon että Napin kanssa!

Kasvattajakehässä Nano ei oikein jaksanut keskittyä kuten ei oikein Nappikaan. Tuomari kyllä muuten tykkäsi, mutta sanoi, että näistä tulee liian isoja (?) tykkäsi kyllä kovasti muuten, mm. puhtaan valkoisesta väristä ja samanlaisuudesta.


 
kuva: Justiina Salmela
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti