sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Orivesi KR 16.7.2016Reija halusi päästä metsästämään Napille sitä toista sertiä, joten lähdimme koko poppoo aamusella kohti Oriveden koulua. Koska matkaa oli sen verran, ajattelin että kai minä ilmoitan tuon Nanonkin sinne vaikkei enää sertiä tarvitsekaan.
Aamu olikin melkoista meteliä vähän aikaa kun se ihanasti tuoksuvainen tyttönen tuli meille siis Nappia tarkoitan :) Sillä on juuri ollut tärppipäivä, mutta varoiksi pitää kyllä pitää tarkkaan huolta ettei mitään pääse tapahtumaan, ei omien eikä tuntemattomien isiehdokkaiden kanssa...

Matkalla vielä tuli muutama pisara, mutta sen jälkeen pilvet väistyivät ja saatiin nauttia auringon paisteesta.

Paikan päälle saapuessamme bongasimme norjalaisen vanhemman herttaisen pariskunnan, joka oli tullut kahden kooikkerinsa kanssa lomareissulla esittämään nuorempaansa ja yrittämään sitä samalla Suomen muotovalioksi (oli jo NO CH). Ihan nätti tyttönen oli, jonkin verran pienempi kuin Nappi... Ja Reijan kanssa puhuttiin, että ei haittaisi vaikka se voittaisikin, kyllä noita näyttelyjä Suomessa Napille tulee ja heillä olisi mukavaa kotiin vietävää. Olivat oikein mukavia ja rupateltiinkin pariin kertaan siellä.

Paikalla juteltiin myös Ninan kanssa ja päästiin rapsuttelemaan Tristania ja Daronia. Daronistakin on kasvanut niin komea poika :) 

Hanna ei valitettavasti taaskaan päässyt Sasun kanssa näyttelyyn, kun Sasu tuli kipeäksi. Onneksi niitä näyttelyitä tulee uusia...

Kehä oli jonkin verran myöhässä ehkä osaksi siksi että siinä oli mukana harjoittelijatuomari.
Siiten alkoi kehämme. Daron oli ensimmäisenä ja sai hienosti ERI ja SA. Sitten menimme me kehään ja saimme samoin ERI ja SA. Paras uros -kehässä Nano tuli parhaaksi urokseksi :) ja Daronkin sai kotiin viemisiksi hienosti varasertin :)

tuomarin arvostelu / Tuula Savolainen: ERI SA NUO1 PU1 ROP SERT:
"19 kk. Hyvät mittasuhteet, kaunis, oikealinjainen pää. Tummat silmät. Hyvä pigmentti. Hyvät korvat jossa kauniit korvakorut. Eturintaa voisi olla enemmän. Hyvin kehittynyt rintakehä. Hyvin kulmautunut takaa, riittävästi edestä. Hyvä raajaluusto. Yhdensuuntainen edestakaisiliike, sivuliikkeessä hyvä pituus. Kaunis turkki, hapsut. Hyvä häntä."

Sitten heti olikin Napin vuoro ja jännäsin niin miten Nappi esiintyy, onko kuono maassa jatkuvasti tai keksiikö jotain kun on juuri ollut tärppipäivä. Nappi yllätti ja esiintyi niin mahtavasti sekä pöydällä että liikkuessaan. Ja sai ERI ja SA. Norjalainen tyttö sai myös ERI ja SA, joten tällä kertaa tuomari antoi kaikille kooikkereille mahdollisuuden paras uros/narttu kehään. Siten heti olikin kehässä Nappi ja norjalainen, kiersivät yhdessä kehän ja niin siinä kävi että Nappi voitti tällä kertaa!
Heti oli ROP-kehä jossa olimme nyt yhdessä toista kertaa ja Nano veti taas pidemmän korren ollen ROP ja Nappi VSP :)

Sanoi tuomarille että tässä on sisarukset, johon hän vastasi ettei sitten ihmekään tai jotain tähän tapaan. Reija vielä lisäsi että tässä äiti ja tytär, niin tuomari nauroi :) ja saatiin kuvakin meistä kun Japi otti kännykällä kuvan ja saikin oikein onnistuneen kuvan meistä :)


Kävin hakemassa palkinnot. Siellä katsottiin papereita ja sanottiin että saattekin sitten tästä neljä palkintoa. Valitettavasti pokaaleita on enää kaksi jäljellä, jotka nappasin siitä heti, koska vierellä oli jo odottamassa seuraava palkinnon hakija. Pokaalin lisäksi siinä oli tarjolla 5 eur lahjakortteja Pentikin tai Mustin & Mirrin liikkeeseen. Täytyy sanoa, että oli melkoinen pettymys tuo vaihtoehto, aika pieneltä kuulosti tuo 5 eur ja sitten taas noita Mustin & Mirrin 5 eur alennuskuponkeja on laatikossa läjä, koska niitä saa usein mätsärissä numerolappuna :( Mutta onneksi saatiin kuitenkin nuo kaksi pokaalia, ei sitä kai saisi pahemmin valittaa... ja pokaalit olivat ihan kivoja :)

Sitten tuli n. kolmen tunnin ryhmäkehän odottelu... Onneksi oli asuntoauto, johon välillä pääsi huilaamaan. Ja pehmisjäätelö maistui NIIN hyvälle!

Sitten tuli kutsu kokoomakehään. Siellä tuomari katsoi kaikki, Nanoa ei enää ottanut pöydälle, koska oli sen jo ennen katsonut kehässä.
Jonossa lähdimme isoon kehään, taas se kutkuttava tunne kun vereen tulee lisää adrenaliinia :) on se niin mukava tunne kun taas pääsee edustamaan rotua! Ja Nanokin esiintyi mielestäni tosi kivasti eikä komentanut. Yllätykseksemme pääsimme 16 koirasta 8 parhaan joukkoon, jeee!!! Mutta emme sitten enää päässeet palkinnoille. Oli kuitenkin hienoa, että pääsimme peräti 8 parhaan joukkoon!Kotona olimme klo 19 aikaan, väsyneitä mutta tyytyväisiä :) Mummun mussukkakin sai sitten sen toisen sertinsä, niin nyt ei ole enää Reijallakaan "tarvetta" pikku-näyttelyihin ennen Napin 2 ikävuotta :) Toisaalta olemme nyt ehtineet jo ilmoittaa Pori KV ja Kurikka RN...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti