sunnuntai 30. syyskuuta 2012

29.9. Tampereen pentunäyttely 
 
Oli yllättävän helppo ajaa Tampereen vinttikoiraradalle. Sain taas Reijan mukaani, Tampereelle päin oli mukana myös mieheni veljen poika, kummipoikani Eetu.
Paikka on lievästi sanoen kurainen, joten tassuja ja mahaa sai olla putsaamassa koko ajan siinä sitten lopulta onnistumatta, onneksi ei ole "turkkikoira" näyttelymielessä.
 
Oli taas todella mukava nähdä Merlinin kaksi siskoa Nellan ja Veldan ja heidän omistajansa. Nella pikku pirtsakka pippuri ja Velda rauhallisempi nuori neiti, joka katseli varmaan ihmeissään sisarustensa villiä menoa :-)  Hauskaa, kuinka  paljon samaa näköä Veldassa on kuin Merlinissä, heti voi kyllä päätellä että ovat sisarukset.
 
Tuomari ei muillakaan roduilla helpolla kp:a antanut ja niin siinä kävi, että meistä kolmesta sellainen tuli vain Veldalle (kuvassa oikealla). Ajatelkaa, Veldasta tuli vielä ryhmän neljäs, mahtava suoritus!!!
Ja aivan ansaitusti, Velda meni kehässä Eijan kanssa kuin vanha konkari sen lisäksi että on todella nätti. Kehässä näkyi myös Eijan monen vuoden kokemus näyttelykehässä, kunpa joskus tuo kehä minultakin menisi noin hienosti. Jännitti ihan hirveästi ja mielessäni nauradin, kun sanoin Merlinille "hampaat" sellaisella äänellä, etten sellaista edes tiennyt minulla olevan... Ja totta kai  Merlin aistii minun jännittämiseni ja siinä sitten onkin soppa valmis. Eli kokemusta vaan lisää, kyllä se siitä jossain vaiheessa luontuu. Onneksi ei ole tarvinnut pelätä, että Merlin yrittäisi purra, vaikka onkin arka.
Arvosteluun olin kyllä tosi tyytyväinen ja allekirjoitin kyllä ihan kaikki. Tykkäsin, kun tämä tuomari oli aika lailla perusteellinen, sitä arvostelua kun eniten mentiinkin hakemaan:
"Hyvin kehittynyt maskuliininen erittäin hyvän tyyppinen urospentu. Hieman pitkärunkoinen, maskuliininen hyvänmallinen pää. Hieman turhan syvä kallo-osa. Ikäisekseen hyvin kehittynyt runko. Erittäin hyvä luusto, hyvin kulmautunut takaosa. Löysyyttä kyynärpäissä. Hyvä häntä. Erittäin hyvä karva, Tarvitsee vielä lisää itseluottamusta."
 
Ja nyt sitten kovat treenit ennen seuraavaa spanielipäänäyttelyä 13.10. Hyvinkäällä.


Kirsi & Nella, minä & Merlin, Eija & Velda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti