torstai 1. tammikuuta 2015

Vuosi vaihtui

Uutta vuotta juhlittiin tapamme mukaan kotosalla. Nipsu on taas ollut kipeänä ja sen asian tuottama suru vähentää väkisin juhlinnan iloa, Merlin ei kovasti iloissaan ollut illan paukkeista, mutta hyvin uskalsi silti pihalla lamppuleikkiä, vaikkakaan ei siihen ihan täysin pystynyt keskittymään.

Mukava ilta silti oli, nuoren parin kanssa syötiin pizzaa ja pelattiin korttia. Koiratkin saivat maistaa pizzaa, vaikkei Nipsulle oikein mikään ruoka kelvannut.

Vuosi 2014 kohokohtia:

Vuosi aloitettiin ensimmäisillä ykkösten agikisoilla, joista saimme 3 x hyl.

Maaliskuussa pääsin Ninnin ja Nooran kanssa hienolle Latvian näyttelyreissulle, saavutukset molempina päivinä PU2 ja toisena päivänä saatiin serti. Myös iloitsin silloin saaduista vara-Cacibeista, jotka olisivat muuttuneet Cacibeiksi.

Huhtikuussa pääsimme Reijan kanssa myös Ninnin ja Nooran kyydissä Tallinn winner -näyttelyyn. Vastoin ennakko-odotuksia pääsimme kokemaan mahtavan ja ennen kokemattoman asian nimittäin tiukka tuomari Markku Mähönen valitsi Merlinin ROPIKSI!!! Olin aivan sekaisin onnesta ja sieltäkin oli sitten tuliaisena serti ja ihan ikioma kunnollinen Cacib. Laivalla juhlittiin kolmea Tallinn Winneriä kuoharilla :)

v. 2014 kohokohta Merlin ROP & TLNW14


Kesäkuun alussa jatkettiin agikisaamista omissa HARJAn ja Wecan yhteiskisoissa, jolloin saimme ekan luvan voitolla.

Kesäkuussa oli myös leikkimielinen Rotu-Race, johon osallistuttiin kahdella kooikkerijoukkueella. Meidän joukkue oli viides häviten kolmansille vain 0,02 s. Merlin oli jaetulla 19. sijalla 188 koirasta, olipas Merlin nopea :)

Agirotu oli heinäkuussa, meillä oli hienosti joukkuekokoonpåanossa kasvattajan Chriskooi's sisarukset Minna, Mufi, Velda ja Merlin. Oli todella mahtava juttu,m että Tatianakin lähti Venäjältä tänne lomalle ja kisaamaan. Oli kivat päivät ja me saimme siellä myös toisen luvamme 8. sijalla. 7 parasta pääsi finaaliradalle, joten sekin oli hilkulla :)


Heinäkuun Agipitsikisoissa olikin sitten meidän vuoro siirtyä kakkosiin hienolla kisavoitolla :)

Lokakuussa Noormarkun kisoissa saimme ekan luvan kakkosissa.

Näyttelyissä kävimme melko taajaan tahtiin, mutta menestys ei ollut hääppöinen - ei saatu tänä vuonna yhtäkään sertiä - joko oli liian iso tai pää pyöreä tai korvat liian taakse kiinnittyneet - taisi isoin asia vaan olla se, että nuorilla helpommin hyväksytään pikku vikoja mutta AVO:ssa sitten ei. Tai sitten tämä on vain kateellisen panettelua :)
Mätsäreissä Merlin pärjäsi yleensä hyvin, vaikkei niistä monessa keritty käymään.

Kovasti tämä kirjoitus on Merlin-voittoista, mutta kyllä usein siinä Nipsukin seuraili mukana, jos vain ajateltiin vanhuksen jaksavan. Sen kanssa on harrastettu pikkuleikkejä, joita se haluaa aina leikkiä. Ja vaikka se kävi lokakuussa jo taivaan porteilla, se selvisi siitä rankalla antibioottikuurilla ja sai jatkoajan, jolloin sen elämä olikin jonkin aikaa kuin nuorena.

Vuoteen mahtui myös monta aivan mahtavaa agilitytreeniä, kun pääsimme keväällä Reetta Mäkelän oppiin. Siinä vasta on sitten positiivine ja kannustava ja sen lisäksi vielä niin pätevä kouluttaja. Yleensä treenien jälkeen ajelen iloisin mielin kotiin täynnä kannustavaa agilityenergiaa. Tuhannet kiitokset Reetalle vuoden treeneistä :) monet kun tietävät että minä todellakaan en ole koulutettava helpoimmasta päästä!

Epiksiin ei v. 2014 taidettu ehtiä muistaakseni lainkaan tai sitten vaan dementia vaivaa - aina oli muuta tekemistä.

Tämä vuosi tuo tullessaan muutoksia perheeseemme - Nipsun aika taitaa olla lopussa ja uudet kuviot ovat taas lähempänä - siitä tietoa ja kuvia lähiaikoina - eli on odotettavissa sekä surua että iloa.

Tavoitteita vuodelle 2015:

Merlin FIN MVA -> EE MVA, LV MVA  ...ehkäpä LT MVA -> BALT MVA
ulkomaille olisi kiva päästä näyttelyihin :)

Merlin kolmosiin agilityssä ja sitten Reijakin saa joskus kisata sillä :)

toko?, rally-toko?


2 kommenttia:

  1. ONNEA tulevalle vuodelle! Merlin on niin monipuolinen kaveri, että pystytte tekemään ihan mitä vain sellaisen herrasmiehen kanssa. Teillä on ollut todella hieno 2014 ja uskon, että jatkatte samalla mallilla 2015. Tsemppiä myös ihanalle Nipsulle. Nipsu tuo niin paljon hienoja kisamuistoja mieleen kun Pinja vielä oli. <3

    VastaaPoista
  2. kiitoksia, onnea myös teille :) vietetään yhdessä jännittäviä kisahetkiä!

    VastaaPoista